De Opaalkust

De Opaalkust, of hoe de Fransen ‘m noemen: ‘de Côte d’Opale’ is dat deel van de Franse kust dat aan de Belgische kust grenst. Les deux Caps, de Cap Blanc-Nez en de Cap Gris-Nez zijn stereotiepe beelden van de Opaalkust.

Maar… de Côte d’Opale heeft nog zoveel meer in haar mars! Het gebied loopt van Bray-Dunes tot Boulogne-sur-mer en beslaat zo’n 120 kilometer adembenemende zandstranden. Ideaal dus om lange strandwandelingen te maken. De magnifieke krijtrotsen maken je sprakeloos, de zilte zeebries doet je je zorgen vergeten. Vanuit Cap Gris-Nez is Engeland niet veraf. Slechts op 33 kilometer om precies te zijn. Op een zonnige dag rijzen the White Cliffs of Dover dan ook op vanuit de woeste zee. Naast de buitengewone duinen en stranden is er ook heel veel groen. Verschillende goed aangeduide wandelroutes leiden je door de allermooiste natuurgebieden. Maar niet alleen de mooie natuur lokt jaarlijks veel toeristen. Een bezoek aan de historische stadjes Gravelines en Bergues zijn de moeite waard. Ook Boulogne, het meest zuidelijke stadje is een historisch pareltje. Kleine dorpjes als Audreselles en Wimereux stralen bij het binnenrijden hopen Franse charme uit. Met een portie mosselen en een verre de vin blanc is de toon onmiddellijk gezet. Met zicht op zee kan de vakantie beginnen! Maar niet enkel de grand gourmand vindt zijn gading aan de Opaalkust. Wissant, wat een Franse vertaling is voor wit zand, is hét golf -en windsurfparadijs bij uitstek. Je hoeft geen reis naar Australië te maken om van het surfen te kunnen genieten en de adrenaline te voelen stromen.

De vastgoedmarkt is de laatste jaren erg toegenomen. De prijzen aan de Opaalkust rijzen nog lang de pan niet uit, zoals aan de Belgische kust al gedurende lange tijd het geval is. Investeren is dus de boodschap! Omgeving.

Deze regio is al geruime tijd heel populair bij Belgen. Meer bepaald in Equihen-Plage, een gezellige vissersdorp tussen Hardelot en Boulogne-sur mer. Hier ontwikkelen wij het project ‘Le Domaine Sauvage’. Vakantievilla’s en appartementen met zeezicht.